UDRUGA – DJECA ZA BOLJI SVIJET/CHILDREN FOR A BETTER WORLD

MILANA ZJALIĆA 27A

10430 SAMOBOR

__________________________________________________________________________________

 

„Druga utrka dječjih brodića na potoku Gradni 18.09.2022. Samobor“

  • Sama utrka osim natjecateljskog karaktera ima za cilj i uključivanje djecu s Down sindromom aktivno u društvo, odnosno skretanje pažnje da su oni isto ravnopravni, korisni i kreativni
  • Sama utrka je namjenjena djeci ali i svima ostalima

U subotu 17.09. udruga DJECA ZA BOLJI SVIJET iz Samobora zajedno s Udrugom za sindrom Down Zagreb organizira DRUGU utrku dječjih brodića na potoku Gradni u Samoboru.

Nakon uspješne prve prošlogodišnje utrke brodića gdje se skupilo preko 200 malih natjecatelja i bar još toliko roditelja, ove godine cilj nam je navedeni događaj ponoviti i svakako povećati broj natjecatelja. Specifičnost navedenog događaja nalazi se i u tome što su u izradi brodića za natjecanje sudjelovala djeca s Down sindromom koja također aktivno sudjeluju  i u samom natjecanju.

Kako sudjelovati?

Doći na mjesto za start, kod gradskog muzeja Samobor, malo prije 10.00h 17.09.2022. gdje svi sudionici dobiju mali brodić i startni broj, te čekaju da ih se prozove za start. Po dolasku i najavi starta djeca u grupama od po osmero djece puštaju brodiće u potok. Pobjednik je onaj brodić koji stigne prvi do cilja koji se nalazi 100m nizvodno na potoku Gradni i on ide u dalje natjecanje i tako sve dok se ne dobije finalni pobjednik. Svi sudionici koji budu u utrci sudjelovali dobiti će kako nagradu brodić s kojim se budu natjecali i prigodnu nagradu. S obzirom da pobjednika isključivo određuje struja potoka svi imaju jednaku šansu za pobjedu.

Kotizacija je besplatna a prilozi su dobrovoljni i kao takvi će se uplatiti Udruzi az sindrom Down Zagreb.

 

Vrijeme i lokacija: 18.09.2022 od 10.00h-12.00h, potok Gradna kod gradskog muzeja Samobor – (ulica Ferde Livadića 7)

 

Djeca za bolji svijet/ Children for a Better World

Milana Zjalića 27a

10430 Samobor

Mob 099/365-75-29