U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Kids Friendly – Kuća magičnog sata ; Ustupio TB

Unatoč filmskoj najavi koja je sugerirala da je “Kuća magičnog sata“ fantasy film za mladu djecu, ovo je prije svega film strave i užasa s naglaskom na sotonizam. Priča je to o desetogodišnjem dječaku koji počinje živjeti s ujakom koji je vještac u misterioznoj kući u kojoj skriveni sat otkucava do sudnjeg dana. Kako se radi o poznatom redatelju horora Eli Rothu (“Hostel“), znajte da vaše mališane u filmu očekuje gledati djecu koja si nožem zarezuju ruke i puštaju krv, obavljaju demonske rituale i oživljavaju mrtvaca, a pojavljuje se i sam vrag. Dakle, dobro promislite da li je to film za vaše dijete, jer djeca vrlo rado oponašaju ono što vide na ekranima. Cijeli film odiše zlokobnom atmosferom i definitivno nije primjeren mlađima od 12 godina, već mladim adolescentima željnim upoznavanja sa žanrom. Mlađi bi lako mogli završiti u suzama ili šoku, pa nije isključeno da će te morati napustiti predstavu.

Za djecu: 12+.

Za roditelje: Ako volite filmove strave i užasa, može vam poslužiti za prigodno upoznavanje mladih adolescenata sa žanrom za vrijeme Noći vještica, no drugu satisfakciju vjerojatno nećete naći.

Nasilje: Rezanje ruku nožem, bullying među vršnjacima… no uglavnom prepadanje i jezivi prizori.

Zastrašujući prizori: Ima ih dovoljno da se i desetogodišnjaci tresu za vrijeme i nakon filma. Izdvajaju se demonski rituali, vrag koji liže krv i jezive oživljene lutke, te vještica koja vara dječaka pretvarajući se da mu je nedavno umrla majka. A i oživljeni mrtvac koji izađe iz grobnice nije ni blizu zabavan kao zombie u dječjim video igrama poput Minecrafta.

Rječnik: Samo nepotrebne blage uvrede u prepucavanju odraslog para.

Seks: Nema seksualnih prizora.

Tempo: Umjeren.

Kuća magičnog sata – Movie Site
The House with a Clock in Its Walls – IMDb

Tihoni Brčić