Britanka GailTwist kaže kako je bila dovedena do ruba suza nakon što je profesorica njenog sina poslala neočekivano i poticajno pismo po završetku njegovih ispita.

„Jednostavno to nisam očekivala“, kazala je. „Iznenadila me činjenica da je netko uzeo vremena da razmisli o tome i sastavio takvo nešto. Sjajno je što je učinjena jedna tako lijepa gesta od strane učiteljice, nešto tako pozitivno, i bilo bi šteta to ne podijeliti“.

Učiteljica Ruth Clarkson napisala je dirljivo pismo Benu, jedanaestogodišnjem dječaku s autizmom, nakon njegovih ispita.

Majka je kazala kako je Benu autizam dijagnosticiran kada je imao pet godina. Ben je bio jedino dijete s posebnim potrebama u školi koje je polagalo ovu vrstu ispita ove godine. Uz rezultate ispita, (koji nisu bili dobri) majci je pristiglo i posebno pismo. Učiteljica ga je pohvalila i ukazala na njegove razne vještine, uključujući njegov umjetnički talent, sportske i glazbene vještine, njegovu dobrotu, rastuću samostalnost i još mnogo toga. Također je naglasila da ti ispiti „mjere samo dio“ onoga što je on, kao osoba i kao učenik.

Nakon što je pismo objavila na Twitteru, ono je podijeljeno 5,000 puta.

„Učiteljica je to učinila jer se brine i jer joj je stalo“, rekla je Gail. „Tako bi se trebali ponašati i ostali učitelji“.

Izvor:

http://www.thinkinghumanity.com/2016/10/mom-in-tears-after-son-with-autism-fails-exam-gets-most-unexpected-etter-from-teacher.html