Event by Abeceda roditeljstva

Na internetu: us02web.zoom.us

Četvrtak u 19:00 UTC+01 – 20:00 UTC+01

Cijena: besplatno · trajanje: 1 h

Odgojno djelovanje počinje s dva pitanja:

Što želim da dijete uradi?
Što želim da bude razlog zbog kojeg će to uraditi?

Interaktivno predavanje s ciljem promišljanja o perspektivi odgojnog djelovanja bez korištenja kazne i nagrade.
Ako obiđemo kaznu i nagradu, što nam ostaje kao način odgojnog djelovanja?
Kako Marshall Rosenberg objašnjava empatiju i na kojoj paradigmi počiva odgoj u duhu Nenasilne komunikacije?

Predavač: Ivana Pejić, profesorica i certificirana trenerica nenasilne komunikacije (CNVC), sa dvadesetogodišnji iskustvom u radu sa djecom, roditeljima i učiteljima.

 

Link za sudjelovanje:

https://us02web.zoom.us/j/86085526119…

nenasilna_komunikacija

O Nenasilnoj komunikaciji (Nonviolent Communication – NVC):

Nenasilna komunikacija (Nonviolent Communication – NVC), Marshalla Rosenberga je rasprostranjen i prepoznat kao uspješan model komuniciranja utemeljen na empatijskom povezivanju sa sobom i drugima. Model ima jednostavnu strukturu koja je snažna i sveobuhvatna. Može se uspješno primjenjivati u osobnom i profesionalnom životu i daje mogućnost uspostavljanja uspješnijeg i ugodnijeg odnosa sa sobom i drugima. Daje odgovor na pitanja kako očuvati, istaknuti i cijeniti integritet i autentičnost pojedinca i prihvatiti različitosti u grupi bez stvaranja konflikata.
Nenasilna komunikacija je specifičan način ophođenja sa drugima, u kojem se olakšava i pojednostavljuje tok komunikacije koji je neophodan za razmjenu informacija i mirovno rješenje konflikta. Pri tome, fokus je na potrebama i osjećanjima (što je zajedničko svim ljudima) kao i na korištenju upotrebe govora koji potiče dobronamjernost. Izbjegava se upotreba govora koji vodi ka odbijanju i neprihvaćanju. Nenasilna komunikacija nije retorička strategija niti manipulativno sredstvo za postizanje ciljeva. Ona odražava stav poštovanja, cijenjenja, pažnje i jasnog samozastupanja.

abecedaroditeljstva