Centar za Nenasilnu komunikaciju Hrvatska vas poziva na edukaciju Osnove Nenasilne komunikacije

Kome je edukacija namijenjena?

Edukacija je namijenjena roditeljima, odgojiteljima, učiteljima, pedagozima, socijalnim pedagozima, psiholozima, edukacijskim rehabilitatorima, logopedima, psihoterapeutima, liderima, menadžerima, i svima drugima koji rade s ljudima, kao i svima koji žele unaprijediti svoje komunikacijske vještine ili žele postati treneri Nenasilne komunikacije i širiti ju dalje. Potvrda o učešću na ovoj edukaciji priznaje se u postupku certifikacije u CNVC.

 O modelu:

Nenasilna komunikacija (Nonviolent Communication – NVC), Marshalla Rosenberga je rasprostranjen i prepoznat kao uspješan model komuniciranja utemeljen na empatijskom povezivanju sa sobom i drugima. Model ima jednostavnu strukturu koja je snažna koliko i jednostavna. Praktičnost i jednostavnost omogućile su veliki broj pristalica, a učinkovitost primjene opstanak i održivost, te je priznat i prepoznatljiv u cijelome svijetu. Može se uspješno primjenjivati u osobnom i profesionalnom životu.Edukacija “Osnove Nenasilne komunikacije” dati će odgovor na pitanja kako očuvati, istaknuti i cijeniti vlastiti integritet i autentičnost, a istovremeno uvažavati i razumjeti potrebe drugih.

Možda bi za sebe rekli da nismo nasilni, a navikli smo u govoru koristiti zahtjeve, optužbe i donositi „presude“, riječi koje izgovaramo mogu često dovesti do toga da povrijedimo i sebe i druge… potpuno nesvjesno.

Nenasilna komunikacija otvara puteve da jasno izrazimo što želimo i trebamo tako da uvažavamo slobodu svih uključenih ljudi. Ovakav način komuniciranja skreće pozornost na naše osjećaje i potrebe uz prepoznavanje i poštivanje osjećaja i potreba drugih.

Na ovoj dvodnevnoj radionici dobiti ćete pregled sadržaja Nenasilne komunikacije.

Cijenimo ugodnu grupnu atmosferu, a važno nam je da možete iskusiti teoriju u praksi kroz vježbe u onoj mjeri koliko je vama ugodno. Različiti oblici rada i učenja omogućit će raznolikost

Na ovoj edukaciji prolazimo kroz četiri koraka Nenasilne komunikacije koji su temelj ovog modela:

– Opažanje bez predrasuda – kako promjena perspektive viđenja stvari može olakšati i poboljšati moj život.

– Osjećaji – kako osvijestiti i prepoznati vlastite osjećaje.

– Potrebe nas pokreću – osvještavanje univerzalnih potreba koje nas pokreću, motiviraju i uzrok su naših aktivnosti i reakcija.

– Kako uputiti molbu i zatražiti ono što bi nam obogatilo život.

Potpuno izražavanje sebe kroz 4 koraka – razumijevanje procesa koji se dešavaju u nama vodi ka upoznavanju, razumijevanju i prihvaćanju sebe.

Ishodi edukacije:

– razumijevanje uzroka problema koji nastaju u komunikaciji sa sobom i drugima

– razumijevanje vlastite emocionalne reakcije

– novi izričajni oblik koji osigurava autentično izražavanje

– unaprijeđenu sposobnost za osviješteno preuzimanje odgovornosti za postizanje vlastite dobrobiti.

Datum: 18.2.2023. i 19.2.2023.

Trajanje: 2 dana (od 9 – 17h)

Adresa: Nova Ves 50, 10000 Zagreb

Voditeljica edukacije: Ingrid Halbritter CNVC trenerica

Način prijave: mail –  info@nenasilnakomunikacija.hr

Kotizacija: 200 EUR (Uplatom kotizacije min. 50 eur osiguravate učešće.)

Minimalan broj polaznika 7, a maksimalan 12

O trenerici:

Ingrid_hallbriter

Ingrid Halbritter M.A., politolog, certificirana CNVC trenerica i instruktorica yoge. Od 1997. godine vodi razvojne projekte u BiH i u svim zemljama zapadnog Balkana. Suosnivačica je Mreže za nenasilnu komunikaciju BiH.

Živi u Sarajevu pola godine a pola godine u blizini Freudenstadt-a, u Njemačkoj, u ekološkoj komuni/eko selu