Centar za Nenasilnu komunikaciju Hrvatska poziva vas na besplatno online predstavljanje

 

Nenasilne komunikacije

 

Model Nenasilne komunikacije koju je osmislio klinički psiholog Marshall Rosenberg sedamdesetih godina 20. stoljeća poznat je i koristi se diljem svijeta u raznim segmentima djelovanja, kako na interpersonalnoj razini tako i na razini zajednice i šireg društvenog konteksta.

Koncept nenasilne komunikacije nudi konkretnu i praktičnu metodu čiji je cilj povezati se s drugima, poboljšati kvalitetu vlastitog života i života ljudi oko nas, te graditi zadovoljavajuće odnose koji se temelje na empatiji.

 

Kroz četiri temeljna koraka učimo kako opažati svijet i ljude oko sebe bez osuda, kako prepoznati i imenovati svoje osjećaje, kako se povezati s potrebama koje se kriju iza tih osjećaja te kako odabrati strategiju koja doprinosi životu i kojom ćemo zadovoljiti svoje nezadovoljene potrebe. Rosenberg polazi od ideje da smo svi u svojoj ljudskoj naravi empatična bića te da je svaki oblik nasilja ili nezadovoljstva odraz neke nezadovoljene potrebe. Vještine koje se stječu primjenom nenasilne komunikacije doprinose boljim interpersonalnim odnosima u komunikaciji s djecom, partnerom, prijateljima, kolegama… i to napose u izazovnim situacijama.

 

Nenasilna komunikacija koristi se i za prevenciju obiteljskog i vršnjačkog nasilja te za rješavanja globalnih političkih sukoba. Stoga je namijenjena kako osobama koje žele pospješiti komunikacijske vještine u osobnim odnosima, tako i profesionalcima koji rade u odgojno-obrazovnim ustanovama, politici ili se bave bilo kojom vrstom djelatnosti usmjerene na čovjeka.

 

Besplatno online putem Zoom-a predstavljanje

Nenasilne komunikacije
21. 2. 2023. u 18 sati
(trajanje 60 min)
Model predstavljaju Sara Hadži Boškov i Irena Sever Globan

Zbog ograničenog broja mjesta molimo vas da se na vrijeme prijavite na:
info@nenasilnakomunikacija.hr

nenasilna komunikacija