Dođite u srijedu 5. rujna u 19 sati u Knjižnicu i čitaonicu Bogdana ogrizovića Preradovićeva 5 sa svojim klincima na predstavljanje i čitanje slikovnice “Krijesnica koja se zove baš kao ti”

Nataša Jukić, autorica slikovnice na pitanje zašto je napisala baš ovu slikovnicu odgovorila je:

Napisala sam je iz bezbroj razloga. Najprije zbog onog osjećaja da smo nevidljivi i mali, da nemamo snagu, pravo ili moć da promijenimo svijet. Zbog onih lažno “velikih”. Zbog svih onih koji su djeca bili, to su još uvijek ili će tek biti. Priča je to s velikom misijom, dali smo joj ogromnu odgovornost. Šapnuti djeci da ih se čuje i vidi, da uvijek ima rješenja za svaki problem i da se sve može popraviti.

Slikovnica je primjerena djeci već od tri godine, a u njoj će uživati i oni stariji koji su već krenuli u školu. Promociju slikovnice vodit će urednica Majda Tometić, a uz nju ćete sve odgovore vezane uz stvaranje ovog malog blaga moći pitati autoricu Natašu Jukić i ilustratoricu Donu Tomić koja će nakon čitanja slikovnice s djecom crtati scene iz Krijesnice. Djeca će vidjeti izložene orginale ilustracija koji su uistinu posebni te će upoznati proces nastajanja jedne slikovnice.Uz poneko slatko iznenađenje, neka početak nove pedagoške i školske godine započne uz ljubav prema čitanju, ljubav jednih prema drugima, zabavi i stvaralaštu.

I dakako, na promociji očekujte i promotivnu cijenu slikovnice 🙂