Za potrebe radionica kreatorica Abecede roditeljstva Sanjica Ćaćić razvila je metode i tehnike koristeći NLP i vlastito iskustvo da bi roditeljima prenijela znanja kako dobro komunicirati, koristiti riječi akcije i mišljenja za ostvarivanje velikih i dobrih rezultata sa djecom, prevladati izazovne situacije s ciljem da izgradimo međusobno povjerenje, sreću i povezanost, te da se naše potrebe usklade s potrebama naše djece.
„Godinama skupljam znanja o razvoju dječjeg mozga, razvojnim fazama i čimbenicima koji utječu na razvoj njihove intelektualne, emocionalne i socijalne inteligencije važne da bi dijete jednog dana bilo sretan i uspješan čovjek siguran da je ovaj svijet super mjesto“, ističe Sanjica te nadodaje da roditelj koji komunicira efikasnost kod djeteta razvija osjećaj sigurnosti i povjerenja čime se utječe na pozitivan emocionalni i socijalni razvoj njegove inteligencije koja će mu trebati u avanturi zvanoj život.
Ne postoje univerzalna rješenja i o nama ovisi kako ćemo odgajati svoje dijete. No, na kraju mi smo ti koji ćemo živjeti sa posljedicama uzrokovanim našim ponašanjem, stoga zašto ne otkriti što je to što pomaže u dobroj komunikaciji.
„Lakše je sagraditi snažno dijete, nego popraviti slomljenog čovjeka“ – Frederick Douglass.