Pleme Bajau koje živi u blizini otoka Borneo svoj život provodi na moru, danju i noću ploveći čamcima i hraneći se ribom. Iz ovog su razloga dobili ime “morski nomadi”.
Francuski fotograf Rehahn proveo je nekoliko dana s njima, ostajući fasciniran činjenicom da ovi ljudi nemaju nikakvih dodirnih točaka s modernim svijetom. Članovi ovog plemena ne znaju ni čitati ni pisati,  njihov je život u potpunosti podređen ribolovu.
U lovljenju ribe su najbolji jer im o tome ovisi život, a djeca se još od malih nogu podučavaju ovoj vještini i pomažu starijima. Također, najmlađi sve vrijeme provode u čamcima, učeći veslati, plivati i roniti, već sa osam godina počinju redovno loviti ribu i osiguravati hranu za svoju porodicu.
Ove morske nomade nije priznala nijedna susjedna zemlja, ali to je njihov izbor – izabrali su svoj komadić raja, daleko od civilizacije.
Članovi Bajau plemena ne znaju za godine i koliko je ko od njih star – jednostavno ne poimaju koncept godina na način kao što to radimo mi i naučili su da žive u sadašnjosti.
Izvor: klix.ba