Održana biciklijada Ptice selice –Lonjsko polje

 

Udruga Djeca za bolji svijet, povodom svjetskog dana ptica selica organizirala je 15.05. biciklijadu Ptice selice –Lonjsko polje, kako bi skrenula pozornost na bitnost ptica u današnjem eko sustavu ali isto tako kako bi potaknula zdrav i aktivan život u prirodi. Biciklijada je bila namijenjena obitelji s djecom ali isto tako i svima ostalima. Sudjelovalo je preko 170 sudionika. Specifičnost same biciklijade je u tome što je uključivala i prijevoz vlakom i to od glavnog željezničkog kolodvora u Zagrebu gdje je bilo polazište pa do Sunje odakle se krenulo bicikliranjem prema Lonjskom polju. Prvo stajalište je bila skela na Savi, a zatim mjesto Čigoč poznato po rodama gdje je bio organiziran i ručak. Osim toga na ruti biciklijade bilo je i selo Mužilovčica poznato po velikom retencijskom području gdje se na ispaši nalaze velika stada goveda i konja.

„Izvrsno vrijeme, zanimljiva kombinacija s vlakom ali i destinacija koja je očigledno interesantna svima privukle su velik broj sudionika. Vjerujem da su svi imali prilike uživati u ljepotama Lonjskog polja na jedan aktivan i rekao bih dinamičan način u jednom ugodnom društvu.

Sve zahvale svim sudionicima što velikim a posebno onim malima –djeci koja su se isto uključila u zavidnom broju. ” rekao je osnivač i predsjednik Udruge djeca za bolji svijet Leo Petrov.