Centar za Nenasilnu komunikaciju Hrvatska otvara novi ciklus edukacija.

Otvorene su prijave za edukaciju “Osnove Nenasilne komunikacije” koja će se održati u Zagrebu 28. i 29. siječnja, 2023. i voditi će ju certificirana CNVC trenerica Ivana Pejić.

Nenasilna komunikacija (Nonviolent Communication – NVC), Marshalla Rosenberga je rasprostranjen i prepoznat kao uspješan model komuniciranja utemeljen na empatijskom povezivanju sa sobom i drugima.

Model ima jednostavnu strukturu koja je snažna koliko i jednostavna. Praktičnost i jednostavnost omogućile su veliki broj pristalica, a učinkovitost primjene opstanak i održivost, te je priznat i prepoznatljiv u cijelome svijetu. Može se uspješno primjenjivati u osobnom i profesionalnom životu.

Edukacija “Osnove Nenasilne komunikacije” dati će odgovor na pitanja kako očuvati, istaknuti i cijeniti vlastiti integritet i autentičnost, a istovremeno uvažavati i razumjeti potrebe drugih.

Na ovoj edukaciji prolazimo kroz četiri koraka Nenasilne komunikacije koji su temelj ovog modela:

Opažanje bez predrasuda – kako promjena perspektive viđenja stvari može olakšati i poboljšati moj život.

Osjećaji – kako osvijestiti i prepoznati vlastite osjećaje.

Potrebe nas pokreću – osvještavanje univerzalnih potreba koje nas pokreću, motiviraju i uzrok su naših aktivnosti i reakcija.

– Kako uputiti molbu i zatražiti ono što bi nam obogatilo život.

Potpuno izražavanje sebe kroz 4 koraka – razumijevanje procesa koji se dešavaju u nama vodi ka upoznavanju, razumijevanju i prihvaćanju sebe.

ISHODI:

– razumijevanje uzroka problema koji nastaju u komunikaciji sa sobom i drugima

– razumijevanje vlastite emocionalne reakcije

– novi izričajni oblik koji osigurava autentično izražavanje

– unaprijeđenu sposobnost za osviješteno preuzimanje odgovornosti za postizanje vlastite dobrobiti.

METODE: izlaganje, primjena u praksi kroz vježbe i igre uloga, diskusija, refleksija na iskustva (iskustveno učenje)

 

28. i 29. siječnja, 2023. od 9:00 do 17:00h

Adresa: Nova Ves 50, 10000 Zagreb

Kotizacija: 200 eur

Za sve dodatne informacije kontaktirajte Centar za Nenasilnu komunikaciju Hrvatska

mail: info@nenasilnakomunikacija.hr

mob: 095/5518344

Minimalan broj polaznika 7 a maksimalan 12

Edukaciju vodi Ivana Pejić, certificirana CNVC trenerica

Edukacija je namijenjena liderima, menadžerima, roditeljima, odgojiteljima, učiteljima, pedagozima, socijalnim pedagozima, psiholozima, edukacijskim rehabilitatorima, logopedima, psihoterapeutima, liderima, menadžerima, i svima drugima koji rade s ljudima i žele unaprijediti svoje komunikacijske vještine ili žele postati treneri Nenasilne komunikacije i širiti je.

Certifikat za ovu edukaciju priznaje se u procesu certifikacije za trenere u Center for Nonviolent Communication koji je osnovao Marshall Rosenberg.

O TRENERICI:

Ivana Pejić, certificirana CNVC trenerica za komunikacijske vještine, profesorica i certificirana konzultantica za Hogan procjene ličnosti. Ivana ima sedmogodišnje iskustvo u podržavanju pojedinaca, grupa i timova u ovladavanju komunikacijskim vještinama i upravljanju odnosima s ciljem ostvarivanja vlastite dobrobiti, efikasnosti u poslovanju i ugodnijih međuljudskih odnosa. Trenerica je za trenere u cilju podrške educiranju novih CNVC trenera. Član je zajednice trenera u Internacionalnom centru za Nenasilnu komunikaciju i koordinatorica projektnim aktivnostima u NVO “Mreža za nenasilnu komunikaciju BiH”.

Komunikacijske vještine i sama svakodnevno usavršava u izazovima s kojima se susreće u ulozi supruge i majke, što je stalna motivacija za učenje i razvoj.

abeceda_roditeljstva