Priču ovog tate pročitalo je nekoliko desetina tisuća ljudi. Mame su se slatko nasmijale, a tate… tate su ponešto i naučili.

Muž se vratio s posla i pronašao je svoje troje djece u dvorištu kuće, još uvijek su bili u pidžamama.

Oni su se igrali u blatu s praznim kutijama od hrane i svuda je bilo razbacano smeće. Vrata od automobila bila su otvorena, kao i vrata od kuće.

Psa nigdje nije bilo. U hodniku je bio još veći kaos. Svijetlo je bilo isključeno a pored zida su stajale izgužvane stvari. U dnevnoj sobi je radio televizor pojačan do kraja, a soba je bila puna igračaka i razbacane odjeće.U kuhinji je pronašao sudoper napunjen prljavim posuđem. Ostaci doručka su bili razbacani po stolu, a vrata frižidera širom otvorena. Hrana za pse je bila razbacana po podu, a gomila pijeska stajala je ispred vrata. Muž je požurio uz stepenice, gazeći preko igračaka i još gomile odjeće, u potrazi za svojom ženom. Bio je uplašen, da se nije nešto dogodilo s njom?

Spazio je vodu na podu, koja je curila ispod vrata kupatila. Zavirio je unutra i bio je zaprepašćen neredom: gomila vlažnih ručnika, sapun, pjena i opet puno igračaka razbacanih po mokrom podu. Nekoliko metara toalet papira prekrivali su WC školjku, a pasta za zube bila je razmazana po vratima i ogledalu.

Uspaničen je od straha, brzim je korakom požurio u spavaću sobu! Otvorio je vrata sobe i ugledao je svoju ženu, koja je sklupčana ležala u krevetu.

Bila u pidžami i čitala je knjigu. Pogledala je muža i blago se nasmiješila.

Pitala ga je, kako mu je prošao dan. Muž je bio uplašen i zbunjen.

Upitao je svoju ženu: “Što se ovdje dogodilo?”

Ona se ponovno nasmijala i odgovorila:

“Svaki dan, kada dođeš s posla, pitaš me što ja to radim po cijeli dan u kući da sam umorna. Da li je tako?”

“Hmmm, tako je…”

“E pa, danas nisam ništa radila”, odgovorila je žena i nastavila da čita svoju knjigu.

Izvor: Moj pedijatar