Predivna humanitarna akcija pod nazivom “Stilom za Afriku” održana je 10.06.2018. u Keune Akademiji  
Vrhunski frizeri iz cijele Hrvatske svojim su frizerskim umijećima prikupljali novčana sredstva za izgradnju osnovne škole u Tanzaniji, a koju je organizirala Udruga “Možemo zajedno” i voditelj udruge g. Dejan Nemčić.

 

Svi koji su se željeli uljepšati, mogli su iskoristili usluge šišanja i stiliziranja kose te na taj način donacijama pridonijeti ovom divnom humanitarnom cilju.

Tijekom humanitarne akcije svi smo uživali u afričkoj glazbi, degustaciji afričke kave i afričkih specijaliteta koje su za sve goste pripremili  članovi Društva Afrikanaca Hrvatske: Nigerijac Princ Wale Soniyikije, Kenijka Lynder Musimbi Libese i Yassin Mprirwe iz Ugande.

Humanitarnu akciju za djecu Afrike podržale su hrvatske dizajnerice Marina Matić – Larie i Irena Berišić Turk – Hope, poznata slovenska dizajnerica Maja Štamol Droljc te bivša Miss Hrvatske Ivana Ergić.

Dejan Nemčić   je osnivač humanitarne udruge „ Možemo zajedno“ koja se bavi pomaganjem i opremanjem škola u Hrvatskoj i državama trećeg svijeta (posebno Afrika).Voditelj jeprojekta „ Afrika – Možemo zajedno“ kojom je opremljeno stotine škola u Africi školskim priborom te su prikupljene donacije za lijekove protiv malarije čime je spašeno tisuće života.

Ovaj humanitarac i entuzijasta raznježio nas je prije prošlog svjetskog nogometnog prvenstva jer nam je slao foto i video malih afrikanaca kako navijaju za našu reprezentaciju.

Foto: Abeceda roditeljstva