Grad svetog Nikole, koji peti jubilarni put i ove 2019. godine organizira portal Wish mama, 5. i 6.12. u Muzeju Grada Zagreba, jedinstven je događaj za obitelji, ponajprije djecu, koji se nikako ne propušta.

Vrijeme je darivanja, veselja i blagoslova. Svaki trenutak posvećen najdražima istinska je vrijednost, koju s puno ljubavi treba njegovati. Posebno kada su najmlađi u pitanju.

Oduševljenje ovim adventskim događanjem iz godine u godinu pokazuju važne hrvatske institucije, pokrovitelji, partneri, ali i brojni mediji koji vjerno prate zbivanja u Gradu svetog Nikole što su nam ovogodišnjoj konferenciji za novinare s oduševljenjem iskazali. U predivnom prostoru Kotanyi Gourmet Kluba, uz mirisne zalogaje nagrađivanog chefa Matka Bukoveca i ove smo godine najavili i pozvali sve roditelje da dovedu svoju djecu u Grad svetog Nikole jer će i ove godine biti nezaboravno.

A kako bi posjet svoj djeci i obiteljima, koji su u mogućnosti posjetiti Grad svetog Nikole u Muzeju grada Zagreba, Opatička ulica 20, bio još bliži ulaz na ovaj događaj i dalje ostaje besplatan!

Posebna, čarobna, priča čeka vas u Gradu svetog Nikole, u srcu gornjogradskog adventskog Zagreba

Udruga Abeceda roditeljstva i ove godine sudjeluje u organizaciji i stvaranju sadržaja kojim šalje snažne poruke o očuvanju okoliša, uključivanje djece u kućanske poslove, zdravoj prehrani i važnosti sporta.

U neobičnu bajku, uvest će vas Dječji zbor Zagrepčanke i dečki, koji će u 16 sati uz dolazak Nikole svečano otvoriti događanje.

U dvorišnom prostoru predivnog Muzeja grada Zagreba, nakon blagdanskih pjesama posvećenih svetom Nikoli, zaplesat ćemo uz prave majstore i majstorice plesa čak devet plesnih skupina iz plesnog studia Escape.

Plesni spektakl koji već nakon toga slijedi izvest će predstavnici plesnog studija Fusion.

U svečanom ruhu samog Muzeja grada Zagreba svečano otvorenje obilježit će oba dana čak 4 kulinarska showa koje će nam prirediti Lana Klingor i jedan od najpopularnijih blogera, kada su ukusni recepti u pitanju, Hungry Mile.

Zasigurno jedan od najzanimljivijih dijelova programa, oba dana trajanja Grada svetog Nikole, su kreativne radionice za djecu Eko-Etno furka. Sa udrugom Najsretnija beba Hrvatska djeca će presađivati cvijeće i kititi borove u teglama iz Floraarta.

Kreativne radionice brojne su,  djeca će svojim spretnim rukama izrađivati ukrase iz recikliranog materijala za Čarobnu Šumu živih borova u dvorištu Muzeja te tako stvarati predivan ambijentalni ugođaj iz bajke koju niti odrasli neće željeti propustiti.
Tu su nam i radionice u kojoj će djeca uz obrt s tradicijom od 60 godina Tomica i Marica izrađivati zagrebačke licitare, ali ćemo saditi i biljčice  uz vodstvo Hortiart Homa. Izvrstan je ovo način da djeca nauče i ponešto o ekologiji i zaštiti okoliša, pa će se i sam sveti Nikola vozit će se u Toyota hibridu cijeli tjedan kako bi ukazao na važnosti zaštite planeta.

Smijeh do suza i otkačene fotografije bit će dio rezultata i velikog Kreativnog natječaja koji započinje već 30. 11. uz druženju s Nikolom u gradu, kao dio cjelokupnog programa.

Blagdani sa sportskim uzorima-pa to je zaista čarolija!

Najveće uzbuđenje zasigurno će kod mnogih izazvati sportska radionica SmartSport koju će voditi popularni igrači nogometnog kluba Dinamo. Zabava koja će sigurno stvoriti neke divne uspomene.

Drugi dan započinjemo ponovno s glazbom koju će nam uz izvođenje najljepših božićnih skladbi izvesti veliki puhački orkestar Željezničar i tako dodatno uljepšati svečanu, blagdansku, razigranu atmosferu.

Oba dana mališani će moći pobojati svoja lišca uz Face painting koja je omiljena zabava djece, ali će se zabavljati i uz Likovne radionice i čitanje priča uz pjesnikinju Vesnu Boinović Grubić i književnicu Sanju Kalambura.

Muzej grada Zagreba, kao domaćin ovogodišnjeg Grada svetog Nikole, ove godine ekskluzivno u ovom adventskom razdoblju za posjetitelje priprema posebno druženje s nekolicinom kostimiranih povijesnih ličnosti grada Zagreba iz iznimno popularne i posjećene predfašničke manifestacije Žive slike.

Riječ je o najzabavnijem zagrebačkom predfašničkom projektu koji se u Muzeju grada Zagreba održava već dvadeset godina!
Samo za Grad svetog Nikole, nekolicina povijesnih zagrebačkih ličnosti u ovom će svečarskom, adventskom razdoblju doprinijeti čaroliji blagdana.

Profesor Baltazar i nadaleko poznati ilirac Ljudevit Gaj već su nam potvrdili svoj dolazak, dođite i provjerite tko Vas još očekuje!

Posjetitelje ćemo oba dana manifestacije Grad svetog Nikole povesti na šetnju stalnim postavom Muzeja uz vodstvo Živih slika, svakih pola sata, od 17 do 19 sati.

Čitaj knjigu uz Alis Pećarić Marić donosi djeci vrlo poučne i edukativne radionice koje se ne propuštaju, stoga pri dolasku odmah rezervirajte svoja mjesta za Vježbaonicu sreće koju će voditi dvije nastavnice i pedagogice Tamara Vučković i Tihana Lipovec Fraculj te radionicu Priče o neustrašivim hrvatskim ženama i neustrašivim klincima pod vodstvom Tatjane Barat koja je namijenjena za djecu od 8 do 14 godina koju će voditi sama autorica knjige.

Cilj ove kreativne radionice je ne samo čitanje priča o iznimnim hrvatskim ženama nego i važnost uočavanja vlastitih sposobnosti djece.

Kako bi sve malo začinili i s modnim dahom oba dana moći ćete uživati u Blagdanskoj dječjom modnoj reviji poznatih mamica s djecom, koje će crvenim tepihom prošetati u obući Wulf sporta. Ove modne poslastice donosi nam Miss4miss agencija.

Predstave i crtići u kojima će obitelji uživati oba dana

Dvije izvrsne predstave Božićna priča u izvedbi Cool igraonice i Zebre su u gradu u plesnom performansu Tala, kao i kontinuirana projekcija prigodnih animiranih filmova studija Recircle oduševljavat će najmlađu publiku oba dana.

Za sve najmlađe koji obožavaju crtane filmove oba dana moći će gledati čak njih 6, a animirani filmovi dolaze iz tvornice Recircle nagrađivanih hrvatskih animatora koji su ove 2019. trijumfirali u Cannesu i pokupili svjetske nagrade.

Veliko finale zatvaranja Grada svetog Nikole

Veliko finale zatvaranja Grada svetog Nikole 6.12. obilježit će opće veselje uz proglašenje naj fotografije iz Kreativnog natječaja Fotkaj i osvoji vikend vožnju Toyota hibridom te nastup Twirling Mažoret klub Sveta nedjelja, nakon čega slijedi radost otvaranje velikih pinjata iznenađenja koja u ipak svi najviše volimo.

Dođite i stvarajte bajku s nama. Budimo jedna velika obitelj!

Ove godine pokrovitelji, partneri i prijatelji Grada svetog Nikole su:

• Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku
• Grad Zagreb
• Turistička zajednica grada Zagreba
• Međunarodni institut za klimatske aktivnosti
• Hrvatska gospodarska komora
• Zaklada Hrvatska za djecu
• Globalna concierge agencija Quintessentially iz Londona

Domaćin Grada svetog Nikole

gsn-logo-mgz

Sponzori

gsn-logo-zvijezdagsn-logo-labudgsn-logo-orangina

gsn-logo-rufgsn-logo-argeta-1gsn-logo-trudi

gsn-logo-argetagsn-logo-cedevitagsn-logo-kotany

gsn-logo-toyotagsn-logo-papmpersgsn-logo-salvit

gsn-logo-bagatin

Pokrovitelji i partneri Grada svetog Nikole:

gsn-logo-grad-zagrebgsn-logo--mdoms

gsn-logo-iicagsn-logo-zhzd

gsn-logo-qgsn-logo-hgk

gsn-logo-citajgsn-logo-abecedagsn-logo-igraonica

gsn-logo-escapegsn-logo-lactovitsanytol

gsn-logo-lrgsn-logo-miss jpggsn_logo_mobel_land

gsn-logo-tmksn gsn-logo-hortiartgsn_logo_fusion