Najveća izložba vrtnog bilja i cvijeća u regiji održava se od 13. do 19. svibnja na Bundeku, a 54. izdanje floraarta ponudit će bogat edukativni i zabavni program za sve generacije ljubitelje cvijeća i cvjetne umjetnosti.

Svaki dan trajanja izložbe, od 9 do 21 sat, ispunjen je predavanjima, radionicama i promocijama. Upoznajte se s najljepšim vrtovima Grada Zagreba, zanimljvim kućicama na drveću ili otkrijte što su jestivi krajobraz i gerila vrtlarstvo. Radionice pod vodstvom stručnih vrtalara i aranžera naučit će posjetitelje kako izrađivati terarije i ukrasne broševe od sekundarnih sirovina ili ih upoznati s osnovama aroma-kozmetike.

Sve o biljkama mesožderkama, izrada posuđa od keramike ili upoznavanje s bonsai tehnikom samo su neki od zanimljivih sadržaja koji očekuju posjetitelje ovogodišnjeg Floraarta.

Ne propustite odvesti djecu na Bundek!

 

Najmlađima je namijenjen Floragrad, svakodnevni program koji će kroz radionice, predstave i igru poučavati o važnosti botanike, biologije, ekologije i biljno-životinjskog svijeta. Cvijeće, vrt, mesožderke, kaktusi, biljke, reciklaža i kukci teme su kroz koje će mališani učiti brinuti o ljepoti prirode koja ih okružuje te saznati kako ju očuvati za budućnost. Upravo je usađivanje ljubavi za prirodu prvi korak k očuvanju prirodnih ljepota za generacije koje dolaze.

Putnici koji ovih dana prolaze zagrebačkim Glavnim kolodvorom mogli su primijetiti jedinstven vlak u bojama i motivima Floraarta. Cvjetni motivi krase kompoziciju HŽ Putničkog prijevoza dugu 75 metara koja će tijekom idućeg mjeseca putovati kroz središnju Hrvatsku i pozivati putnike na Floraart. Vlak je ukrašen visokokvalitetnom tehnikom lijepljenja koja u skladu s duhom Floraarta, ne šteti okolišu.

Uz turistički vlakić, do Floraarta će i ove godine voziti besplatna autobusna linija od Mažuranićeva trga do Bundeka. Posjetitelje će također voziti mali električni vlak koji će kružiti asfaltiranom stazom oko parka Bundeka.

Međunarodna vrtna izložba Floraart najveći je hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe koji okuplja brojne domaće i strane izlagače dok izložbu posjeti više stotina tisuća posjetitelja.

Ulaz na 54. Floraart je besplatan.

Na izložbenom prostoru Parka Bundek, gdje smo od 2006. godine, na više od tristo tisuća m2 otvorenog prostora i dvije tisuće m2 zatvorena prostora, svake se godine predstavi više od 200 izlagača iz Hrvatske i 10-ak inozemnih izlagača.

U sklopu Floraarta tradicionalno se organizira i prigodna prodaja cvijeća i sadnica.Između ostaloga podružnica Zagrebačkog holdinga Zrinjevac u proteklih se 28 godina organiziranja izložbe trudi i educirati posjetitelje te ukazati na važnost očuvanja prirode.

Raspored događanja za 54. Floraart pogledajte od 13. do 19. svibnja 2019 pogledajte na linku ovdje

Izložba je otvorena svaki dan od 9 do 21 sati.
Ulaz na Izložbu je besplatan!