Zekanje u Zoo vrtu postalo zagrebački običaj

 

Posjet Zoološkom vrtu grada Zagreba na Uskrsni ponedjeljak mnogim je zagrebačkim obiteljima postao običaj. Uz njih u Maksimiru se taj dan moglo susresti mnogo Slovenaca i gostiju iz drugih zemalja.

Pisanice raznih veličina ispunjene omiljenom im hranom našle su se na jelovniku lavova, čimpanzi, kapucina, lemura, merkata i drugih životinja.

Djeca i njihovi roditelji uživali su u prekrasnom proljetnom danu na maksimirskim šetnicama, a sve su dodatno začinili mnogobrojni zabavni i edukativni sadržaji nadahnuti Uskrsnim zecom.

 

U Zoološkom su vrtu gostovali mađioničar i plesne skupine, a svoje su vještine djeca mogla pokazati na raznovrsnim poligonima i u kreativnim radionicama. Oni koji više vole društvene igre, okušali su se u igri Zmaja Anđelka.

 

Da kunić nije igračka, nego kućni ljubimac koji će obitelji pružiti mnogo ljubavi, ali koji traži i odgovarajuću pažnju, posjetitelje je upozorila udruga Zecovi.

Diana Mikloš i direktor Zoo Damir Skok

 

Čokoladnim zečićima, jajima i drugim iznenađenjima mališane su razveselili mnogobrojni sponzori. Događaj je Zoološki vrt organizirao u suradnji s portalom Wishmama.hr 

Abeceda roditeljstva je pozvana da roditeljima održi predavanje i odgovori na pitanje zašto je danas važno educirati roditelje, budući su se uvjeti života izuzetno promijenili i moderan način odrastanja djece ne nalikuje više odgoju kakav je bio nekoć ili čak do nedavno. Predavanje Roditelji 21.stoljeća održala je Sanjica Ćaćić kreatorica Abecede roditeljstva.