Edukacija po modelu Marshalla Rosenberga

Edukacija je namijenjena roditeljima, odgojiteljima, učiteljima, pedagozima, socijalnim pedagozima, psiholozima, edukacijskim rehabilitatorima, logopedima, psihoterapeutima, liderima, menadžerima i svima drugima koji rade s ljudima i žele unaprijediti svoje komunikacijske vještine ili žele postati treneri Nenasilne komunikacije.

Certifikat o završenoj edukaciji priznat je od Internacionalnog centra za Nenasilnu komunikaciju CNVC i priznaje se u procesu certificiranja budućih trenera.

Diljem svijeta Nenasilna komunikacija Marshalla Rosenberga koristi se za posredovanje u sporovima i sukobima na svim razinama.

Zašto u pojedinim susretima s drugima  ostajemo bogatiji za uvrede a siromašniji za odnose?

Zašto osjetljivi razgovori završe onako kako nismo željeli?

Zašto se mimoilazimo u razgovoru čak i s onima koje najviše volimo: s djecom, roditeljima, partnerima?

Potencijal za probleme posebno se povećava u odnosima nadređeni – podređeni, s kolegama na poslu koje nismo birali, ali smo svakodnevno usmjereni na njih.

Je li moguće da transformiramo odnose i otvorimo prostor za rješavanje problema tako da nećemo biti nezadovoljni (jer stalno odustajemo od sebe, a tako počinjemo rat unutar sebe), nego zadovoljni jer ćemo pristupiti rješenjima iz druge perspektive?

Naučite vještine i alate koji su vam potrebni da biste se povezali s drugima i ostvarili ugodnije odnose i bolje rezultate.

Što se više međusobno razumijemo, lakše je pronaći rješenja. Krenite iz radoznalosti i brige slušajući ono što je važno.

PROGRAM JE NAMIJENJEN:

Svima koji žele unaprijediti odnose i komunikaciju s drugima u privatnom i profesionalnom životu.

NA OVOJ EDUKACIJI VI ĆETE:

 • Otkriti više o sebi, svojim potrebama, emocionalnim pokretačima i kako vaše ponašanje utiče na druge.
 • Saznati više o svom komunikacijskom pristupu i otkriti gdje su mogući uzroci zbog kojih neki odnosi nisu onakvi kakve biste željeli graditi
 • Poboljšati svoju sposobnost empatijskog povezivanja i upravljanja emocijama
 • Učiti tehnike preveniranja konflikta
 • Usvajati sadržaje i alate za integriranje empatije u komunikacijski stil
 • Otkriti strategije za stvaranje prostora za transparentnu i autentičnu komunikaciju, gdje ćete se bez obzira na razlike osjećati sigurni govoriti i dijeliti ideje.
 • Naučiti kako da date i primite feedback koji će biti efikasan, a neće ugroziti, nego ojačati odnose s onima kojima je upućen

NAKON EDUKACIJE MOĆI ĆETE:

 • Ostvariti uspješniju komunikaciju
 • Upravljati vlastitim izazovnim odnosima u privatnom i profesionalnom životu
 • Kreirati klimu većeg povjerenja i lojalnosti u radnom okruženju
 • Motivirati zaposlene i inspirirati ih na akciju
 • Efikasno podržati druge u teškim situacijama
 • Preuzeti ulogu medijatora u upravljanju konfliktima

EDUKACIJA POKRIVA TEME:

 • Intrapersonalnu i interpersonalnu komunikaciju
 • Emocionalna i socijalna inteligencija
 • Empatija, aktivno slušanje i stilovi rješavanja konflikta
 • Feedback

METODE I PRISTUPI UČENJU:

Koristi se metodologija iskustveno učenje, što znači da se uči na temelju iskustva uradionicama i kroz evaluaciju sadržaja i iskustva. Sudionici su aktivni jer se učenje odvija kroz interakciju. Koriste se metode analiza slučajeva, simulacija, metoda praktičnog rada i igre uloga.

EDUKACIJU VODI:

Ivana Pejić,

profesorica, certificirana CNVC trenerica za komunikacijske vještine i certificirana Hogan konzultantkinja za procjene ličnosti.

Ivana ima bogato iskustvo u podržavanju pojedinaca, grupa i radnih timova da osvijeste potrebe i osnaže se za kreiranje aktivnosti kojima će unaprijediti efikasnost i ostvariti dobrobit kroz empatijsku interakciju sa sobom i drugima u kolektivima u kojima rade, obiteljima i partnerskim odnosima.Ima značajno iskustvo u podržavanju timova i kolektiva u izgradnji kohezije, u preveniranju i upravljanju konfliktima, te medijaciji, s ciljem izgradnje harmoničnih međuljudskih odnosa.Od 2015. vodi treninge i podržava pojedince u razvojnom procesu i sama konstantno uči i unaprjeđuje komunikacijske vještine.

 Vrijeme održavanja:

12. 03. 2022. i 13. 03. 2022. (od 9h – 17h)

Mjesto održavanja:  Nova Ves 50,  Zagreb
Cijena je 1.500,00 kuna.
Prijaviti se možete na:
info@abecedaroditeljstva.com
Nazovite   095/5518344 za sve dodatne informacije

“Ono što želim u životu je suosjećanje, strujanje između mene i drugih utemeljeno na uzajamnom davanju od srca.”

Marshall Rosenberg